Evelyn’s Blog

Bătălia de la Kruger

Posted on: 28/12/2008

Mama a văzut recent un documentar pe Animal Planet, şi apoi m-a rugat să caut pe YouTube, ca să pot urmări şi eu, o înregistrare impresionantă prezentată în cadrul documentarului respectiv şi intitulată Bătălia de la Kruger (Battle at Kruger).

Am găsit imediat înregistrarea. Este unul dintre cele mai urmărite filmuleţe de pe YouTube, fiind vizionat până în prezent de 39.976.155 de ori. Dacă nu l-ai văzut până acum, urmăreşte-l aici:

În documentarul prezentat pe Animal Planet, unul dintre specialiştii intervievaţi a spus că motivul pentru care turma de bivoli s-a apropiat atât de mult de lei a fost că bivolul care o conducea era tânăr şi neexperimentat. Un bivol cu mai multă experienţă ar fi simţit pericolul…

În timp ce urmăream această înregistrare, mi-am amintit cuvintele lui Petru din 1 Petru 5:

„Sfătuiesc pe presbiterii (sau: bătrânii) dintre voi, eu, care sunt un presbiter (sau: bătrân) ca şi ei, un Martor al patimilor lui Hristos şi părtaş al slavei care va fi descoperită: Păstoriţi turma lui Dumnezeu, care este sub paza voastră, nu de silă, ci de bună voie, după voia lui Dumnezeu; nu pentru un câştig mârşav, ci cu lepădare de sine. Nu ca şi cum aţi stăpâni peste cei ce v-au căzut la împărţeală, ci făcându-vă pilde turmei. Şi când Se va arăta Păstorul cel mare, veţi căpăta cununa, care nu se poate vesteji, a slavei.

Tot aşa şi voi, tinerilor, fiţi supuşi celor bătrâni. Şi toţi în legăturile voastre, să fiţi împodobiţi cu smerenie. Căci „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar celor smeriţi le dă har.” Smeriţi-vă, deci, sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalţe. Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi.

Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită. Împotriviţi-vă lui tari în credinţă, ştiind că şi fraţii voştri în lume trec prin aceleaşi suferinţe ca voi.

Dumnezeul oricărui har, care v-a chemat în Hristos Isus la slava Sa veşnică, după ce veţi suferi puţină vreme, vă va desăvârşi, vă va întări, vă va da putere şi vă va face neclintiţi. A Lui să fie slava şi puterea în vecii vecilor! Amin.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: