Evelyn’s Blog

Darurile spirituale şi profeţia

Posted on: 16/01/2009

“Dumnezeu oferă darurile Sale după cum voieşte. El revarsă un dar peste cineva, alt dar peste altcineva, dar toate spre binele tuturor. Este orânduiala lui Dumnezeu ca unii să slujească într-un domeniu, alţii în alte domenii, dar toţi în acelaşi spirit. Recunoaşterea acestui plan va fi o pavăză împotriva rivalităţii, mândriei, invidiei sau dispreţului reciproc. Ea va întări unitatea şi dragostea reciprocă” (Ellen G. White, Sfaturi pentru părinţi, educatori şi elevi, pag. 315).

“Scopul răscumpărării nu este numai acela de a şterge păcatele, ci de a reda omului darurile spirituale ce au fost pierdute din cauza puterii distrugătoare a păcatului” (Ellen G. White, Parabolele Domnului Hristos, pag. 266).

“Apocalips 12:17 este prezentat ca fiind o profeţie a faptului că darurile spirituale vor fi – în zilele din urmă – restabilite în biserică. O examinare a mărturiei lui va confirma acest punct de vedere. Textul vorbeşte despre ’rămăşiţa seminţei ei.’ Femeia fiind un simbol al bisericii, sămânţa ei vor fi membrii ei, care compun biserica în oricare timp; iar ‘rămăşiţa’ seminţei ei va fi ultima generaţie de creştini, sau aceia care trăiesc pe pământ la a doua venire a lui Hristos. Mai departe, textul declară că aceştia ‘păzesc poruncile lui Dumnezeu şi au mărturia lui Isus,’ iar ‘mărturia lui Isus’ este înfăţişată în capitolul 19:10 ca fiind ’Spiritul Profeţiei,’ care trebuie să fie înţeles ca acela care, între celelalte daruri, este numit ’darul proorociei’ (1 Cor. 12:9-10)” (Uriah Smith, Introducere la Patriarhi şi profeţi).

______________

Puteţi citi aici Comentariile la studiul Şcolii de Sabat din această săptămână.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: