Evelyn’s Blog

Ziua în care nimeni nu va mai vorbi de chivotul legământului

Posted on: 10/02/2009

“Du-te de strigă aceste cuvinte spre miazănoapte şi zi: ‘Întoarce-te, necredincioasa Israel, zice Domnul. Nu voi arunca o privire întunecoasă împotriva voastră, căci sunt milostiv, zice Domnul şi nu ţin mânie pe vecie. Recunoaşte-ţi numai nelegiuirea, recunoaşte că ai fost necredincioasă Domnului, Dumnezeului tău….

Întoarceţi-vă, copii răzvrătiţi, zice Domnul; căci Eu sunt Stăpânul vostru, Eu vă voi lua, pe unul dintr-o cetate, pe doi dintr-o familie şi vă voi aduce înapoi în Sion. Vă voi da păstori după inima Mea şi vă vor paşte cu pricepere şi cu înţelepciune.

Când vă veţi înmulţi şi veţi creşte în ţară, în zilele acelea, zice Domnul, nu se va mai vorbi de chivotul legământului Domnului şi nu-i va mai veni nimănui în gând, nu-şi vor mai aduce aminte de el, nu-i vor mai simţi lipsa şi nici nu vor mai face altul. În vremea aceea, Ierusalimul se va numi scaunul de domnie al Domnului; toate neamurile se vor strânge la Ierusalim, în Numele Domnului şi nu vor mai urma pornirile inimii lor rele’” (Ieremia 3:12-17).

De ce “nu se va mai vorbi de chivotul legământului” (Lege)? Şi de ce “nu vor mai urma pornirile inimii lor rele”? Pentru că în Ziua Ispăşirii Legea va fi scrisă pentru totdeauna în mintea lor, iar ei vor deveni locuinţa, templul Duhului Sfânt, scaunul de domnie al Domnului. Atunci Legea va fi la ea acasă. Nu va mai fi nevoie pentru ea de o casă simbolică şi temporară – chivotul – căci copiii lui Dumnezeu vor fi “casele” Legii, ca urmare a unirii naturii divine cu cea umană. Legea nu va mai fi un cod scris pe table de piatră, pe care zadarnic au încercat atâţia păcătoşi să îl transpună în fapte, ci caracterul lui Dumnezeu întipărit în mintea acelora care au înţeles, au apreciat şi au visat la împlinirea “scopul[ui] lui Dumnezeu din veacuri veşnice,” “ca fiecare fiinţă creată, de la serafimul luminos şi sfânt şi până la om, să fie un templu în care să locuiască Creatorul” (E. White – Hristos, lumina lumii, p.162).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: