Evelyn’s Blog

Antidotul violenţei

Posted on: 26/02/2009

Feudalismul hi-tech în plină expansiune prin care sunt ţinute în robie masele (cu falsa argumentaţie a „siguranţei cetăţeanului”) nu tinde să anuleze violenţa fizică inutilă, gratuită, care este intrinsecă naturii umane. Ba chiar o exacerbează.

Plăcerea omului de a-şi bate joc de semenul său aflat într-o poziţie inferioară (vezi Guantanamo) nu va putea fi eradicată de niciun sistem de legi al vreunui guvern de pe această planetă, oricât de aspre, şi va găsi mereu o cale de a se manifesta. Chiar lupta împotriva terorismului afişată în prezent, presupunând că ar fi una reală, devine rapid inutilă având în vedere că pe parcursul ei au loc, inevitabil, noi şi noi episoade de violenţă şi terorism chiar în mijlocul celor care declară că luptă împotriva terorismului.

Singura soluţie la problema violenţei naturii umane este un „sistem de operare” complet nou instalat de Creator în mintea omului decăzut.

“Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac. Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!” (Rom. 7:15)

“Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic!” (Psalm 51:10)

Dumnezeu va răspunde foarte curând tuturor celor care, ca şi psalmistul, L-au invitat să le dea o minte curată, nouă şi statornică.

Până atunci, vom vedea pe această planetă bolnavă tot mai multe peisaje ale violenţei – tot atâtea scuze false pentru înăsprirea anticei robii baalice îmbrăcată în haine moderne şi tot atâtea dovezi ale slăbiciunii naturii umane despărţite de natura divină.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: