Evelyn’s Blog

Elluminate and LearnCentral

Posted on: 02/09/2009

Learncentral.org este o rețea foarte bună de e-learning (predare-învățare pe net), sponsorizată de Elluminate (acesta este și numele programului folosit în rețea). Peste 7 milioane de profesori și elevi din aproximativ 170 de țări sunt conectați prin intermediul acestei rețele. Profesorii au posibilitatea de a preda cursuri online sau de a face schimb de experiență cu colegi de-ai lor din diferite țări. Elevii, la rândul lor, au posibilitatea de a participa online la diferite cursuri susținute de profesori pe care altfel nu i-ar putea întâlni.

”Clasa” în care profesorii și elevii se întâlnesc pe LearnCentral se numește ”vRoom.” O clasă pentru pentru un profesor și doi elevi este gratuită, dar dacă un profesor dorește lucreze  cu mai mulți elevi simultan, trebuie să plătească un abonament pentru o clasă cu mai multe locuri.

În ”vRoom” poți comunica audio, video, în scris, și de asemenea ai la dispoziție ceea ce se numește ”whiteboard,” adică un fel de tablă pe care poți prezenta elevilor diverse materiale, inclusiv fișiere PowerPoint, .mp3 sau video. Profesorul le poate da și teste grilă elevilor,  îi poate organiza pe grupe de lucru (în cazul claselor mai numeroase) sau le poate arăta diverse lucruri de pe propriul său calculator. Dar acestea nu sunt singurele funcții ale programului. Pe cele pe care nu le-am amintit, te încurajez să le descoperi singur. Chiar dacă nu ai tangențe cu domeniul profesoral sau școlar, poți folosi programul pentru videoconferință cu oricine dorești să comunici de la distanță.

Am experimentat learningcentral.org și mi-a plăcut foarte mult. Mă gândesc serios să-l folosesc ca mijloc de comunicare cu vreo doi copii cărora le predau limba engleză și care locuiesc departe de mine. Oferă un cadru interesant și confortabil pt. comunicarea elev-profesor și este și mai aproape de preocupările internautice ale tinerei generații…

elluminate

learncentral

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: