Evelyn’s Blog

Stock Photography

Posted on: 02/09/2009

Câteva din site-urile de stock photography pe care le vizitez mai des:

  • Shutterstock (Nr. 1 din punct de vedere al calităţii imagjnilor, dar probabil şi al cantităţii de piper din preţurile lor. Ca să devii colaborator al lor trebuie să treci prin furcile caudine, comparativ cu Dreamstime, dar plănuiesc să pun curând câteva imagini vectoriale pe rafturile lor. Well, de îndată ce voi reuşi să găsesc pe cineva care are scanner şi este dispus să-mi scaneze paşaportul. Al meu e prea vechi şi nu mai e compatibil cu XP. Nici cu OSX.  Scannerul, nu paşaportul, of course. Una din condiţiile începerii unei colaborări cu cei de la Shutterstock este să le trimiţi copia paşaportului ca să se asigure că dacă încerci să-i driblezi vor şti de unde să te ia. A, şi încă ceva despre SS, de data aceasta pentru amatorii de gratuităţi: Dacă vă creaţi un cont pe acest site, puteţi descărca săptămânal o imagine gratuită de foarte bună calitate.)
  • Dreamstime (Filtre mai îngăduitoare în ceea ce priveşte calitatea imaginilor şi aderarea la comunitatea lor de colaboratori, în consecinţă pe rafturile lor mai vezi şi produse nu tocmai strălucite, dar dacă eşti cumpărător din România, preţurile pe care le practică te conving să îi iubeşti mai mult decât pe cei de la Shutterstock. Dacă eşti pasionat de fotografie şi petreci destul de mult timp cu aparatul în mână sau dacă ai veleităţi vectoriale, te încurajez să probezi colaborarea cu ei. Am făcut acest lucru de curând şi sunt mulţumită de serviciile lor. Vezi aici. Cât despre gratuităţi, şi pe Dreamstime puteţi găsi aşa ceva, cu condiţia de a avea cont la ei.)
  • iStockphoto (Deocamdată nu am verificat condiţiile lor pentru începerea unei colaborări; probabil voi face lucrul acesta după ce rezolv cu Shutterstock. Poţi descărca şi de pe acest site o imagine gratuită în fiecare săptămână.)
  • AbsolutVision (O imagine gratuită zilnic.)
  • Fotolia (15 imagini gratuite zilnic, de slabă calitate…)
  • Corbis
  • SuperStock
  • 123rf
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: